Blažić došao sa pancirom na suđenje, roditelji žrtava pobesneli: “Od nas ga čuvaju? Naša deca nisu imala pancire kad je pucao u njih”

|

Na pripremnom ročištu Urošu Blažiću danas je došlo do incidenta u sudnici kada su roditelji ubijenih mladih ljudi napali okrivljenog.

Kako je po izlasku iz sudnice izjavila Zorica Panić, kojoj je Blažić u krvavom piru 4. maja prošle godine u školskom dvorištu u selu Dubona ubio ćerku Kristinu i sina Milana, “ona nije mogla da podnese kada ga je ugledala u sudncici”.

“Bilo je dramatično, iz sudnice se začula cika i vika, stražari su odjednom počeli da trče ka sudnici, a oni koji su bili unutra nisu dozvoljavali da se izađe. Nije se znalo šta se unutra događa, ali se čulo i neko lupanje”, opisuje izvor Kurira dramatične scene.

Kako dodaje izvor pomenutog medija, čim je Blažić napadnut, stražari su brzo reagovali i Uroš i njegov otac Radiša Blažić su trčeći sa sve lisicama na nogama i rukama, u pratnji stražara, pobegli iz sudnice.

Ožalošćeni i izrevoltirani roditelji su po izlasku iz sudnice rekli da je njih pogodilo to što je Uroš Blažić, između ostalog, u sudnicu ušao pognute glave, a dodatno ih je uzemirilo to što je na sebi imao pancir.

“Od nas ga čuvaju? Pa naša deca nisu imala pancir kada je pucao po njima, niti su bili krivi za bilo šta. Što sad nije podigao glavu, nego baja spustio, a pre godinu dana se pravio pametan”, rekao je jedan od neutešnih roditelja dok je napuštao zgradu suda.

Uroš Blažić se tereti da je 4. maja 2023. godine u selima Malo Orašje i Dubona kod Smedereva i Mladenovca, hicima iz kalašnjikova lišio života devetoro mladih ljudi, a njih 12 ranio.

Uroš Blažić nije poznavao svoje žrtve, sa njima nije bio u sukobu, a motiv za nezapamćeno masovno ubistvo praktično nije ni imao. Tokom istrage je, navodno, ispričao “da je čuo da meštani loše govore o njemu i njegovoj porodici i da ga ogovaraju”, ali nije naveo ko je konkretno to govorio, kao i šta je konkretno govoreno.

Izvor: espreso.co.rs