“Bila sam na balkanskoj svadbi, u Americi bi zbog dva običaja bili kažnjeni”: Amerikanka priznala šta joj je simpatično kod nas

|

Svadbeni običaji na Balkanu vrlo su živopisni. Za strance koji prvi put posećuju neka veselja na našim prostorima to je svojevrsni doživljaj koji zauvek pamte. Neki su oduševljeni onim što vide, a neki potpuno šokirani.

Jedna Amerikanka na TikTok platformi deli iskustva iz svog života u Bosni i Hercegovini. Ona je objavila snimak sa veoma živahne svadbe i otkrila koliko se ona razlikuje u odnosu na one koje prave u SAD.

“Amerikanka sam koja živi u BiH i mogu vam reći da su balkanska venčanja divlja u odnosu na američka. Pre svega, svadbe ovde traju 15 sati”, rekla je u uvodu i prikazala kako izgleda okupljanje i odlazak po mladu.

“Nisam očekivala da će pritom biti pucnjave. Tako nešto nikad ne bi prošlo u Americi”, istakla je i u nastavku primetila da u SAD vlasti ne bi tolerisale ni vatromet u svadbenoj sali.

Pored svadbenih običaja, devojku koja se na Tiktoku potpisuje kao Eli, oduševljava i hrana, a naročito ćevapi po kojima je Balkan poznat. Kafa je nešto što je posebno iznenadilo. Kako je u jednom snimku objasnila, ritual ispijanja kafe i to jake crne, domaće, je nešto što joj je potpuno neshvatljivo:

“Ne razumem kako mogu da zaspu pored ovolikog kofeina koji unesu u sebe u toku dana”, poručila je simpatična Amerikanka.

Eli je dodala i da je primetila da kad god uđe u neki balkanski dom, prva stvar koju joj sa vrata daju jestu papuče. To je ono čime je “zasipaju”, a što je njoj vrlo simpatično.

Izvor: kurir.rs