“Beograd na vodi je Dubai za siromašne”: Gorica Popović bez dlake na jeziku o životu u prestonici

|

Gošća prve epizode emisije “PopTok” bila je glumica Gorica Popović koja je govorila o svojoj mladosti, trenutku kada se doselila u Beograd, prvoj ljubavi na fakultetu, glumačkim i pozorišnim ulogama, ali i o „gradu koji se previše brzo menja“.

Tokom vožnje Beogradom sa novinarom Perom Jovovićem, Gorica je govorila o Beogradu na vodi, tvrdeći da je to kopija Dubaija, grada koji, kako kaže, nije po meri običnog čoveka.

“Nisam zadovoljna šta se radi sa ovim gradom, centar se premešta gde je taj Beograd na vodi. To mi izgleda grozno. Bila sam u Dubaiju prošle godine prvi put, to je jedna kopija Dubaija. Dubai za siromašne. To nije grad po meri ljudi. To su zgradurine od mnogo spratova, jako malo zelenila, ne sviđa mi se”, rekla je glumica u emisiji.

O Beogradu koji se menja ponovo je pričala tokom prolaska pored zvezdarske šume, mestu gde redovno šeta svoje pse.

“Prolazimo sada pored zvezdarske šume gde sam šetala razne neke pse koje smo trideset i kusur godina imali moj suprug i ja. To je divno mesto koje se još uvek čuva od najezde ovih građevinskih investitora koji samo gledaju gde će da posade neku zgradu. Nisam zadovoljna šta se radi sa ovim gradom”, ispričala je Gorica Popović.

Glumica je inače veliki zaljubljenik u prirodu, pa tako ima i vikendicu na Srebrnom jezeru, gde odlazi kad god ugrabi slobodno vreme. Njena vikendica odiše duhom prošlih vremena kada je porodica bila daleko brojnija, a sve što je moglo da bude rukom napravljeno, tako je i unešeno u dom.

“Ova kuća me podseća na vreme odrastanja i porodičnog okupljanja i zato je smatram svojim drugim domom”, rekla je svojevremeno glumica koju, ako nije u vikendici, možete videti na kupanju na jezeru kao i u šetnji psa.

Izvor: nova.rs