Anita se udala za Indijca, pa otkrila svadbene običaje: Zbog ovakvih poklona u Srbiji bi izbio skandal

|

Srpkinja Anita Mandić se sa Balkana preselila u Indiju gde je pronašla ljubav svog života. Tamo se i udala, a na svom Tik Tok nalogu podelila je svadbarske običaje iz ove nama daleke zemlje i iznenadila sve kada je rekla koliko para se daje mladencima na poklon.

U Srbiji se do skoro u kovertu stavljalo 50 evra, pa 100, a neki kažu da je danas i to malo, s obzirom na cene i troškove koje imaju mladenci prilikom organizacije svadbe. U Indiji je ipak skroz drugačije.

Mladenci obično, i to u slučaju da dobiju novac na poklon u Indiji, to onda bude 20 evra.

“Nisu to neki iznosi, kako bi čovek očekivao. Mi smo pokrili oko 1.000 evra, i to je većina davala koverte. Što se tiče iznosa, pravilo je oko 1.000 ili 2.000 rupija, ali ajde da zaokružimo na 20 evra i to za celu porodicu”, otkriva Anita.

Opisujući dalje, ona kaže da bliži članovi porodice uglavnom donose veću sumu, a oni koji su dalji rod ipak donose manje.

“To su sitni iznosi u odnosu na ono koliko zapravo potrošiš. U Indiji je to veliki “biznis”, budući da se kod nas ljudi sve više odlučuju na manja slavlja. Svakako, niko ne može očekivati da će nešto pokriti”, ispričala je Anita Mandić.

Izvor: blic.rs