Angelina bi bila živa da je potpisan jedan papir – Za nju i Kostu nisu važila ista pravila: Novi detalj otkriven na sudu

|

Kostu Kecmanovića, učenika koji je počinio nezapamćen masakr, su bez posebne papirologije i procedure, njegovi roditelji premestili u odeljenje 7/2 po završetku šestog razreda, otkriveno je na pripremnom ročištu parnice koju su pokrenuli roditelji deset žrtava koje je dečak usmrtio.

U bilingvalno odeljenje za izuzetne učenike koji celu nastavu prate većim delom na francuskom jeziku, Kostu su roditelji prebacili čak iz druge smene i o tome bi trebalo da postoji dokumentacija, jer se to radilo na lični zahtev.

Advokat porodica ubijene dece, Ognjen Božović tvrdi da je to učinjeno preko veze. Zbog toga on od škole “Vladislav Ribnikar” u kojoj je maloletnik 3. maja napravio masakr, traži da dostave brojnu dokumentaciju. Osim ubice i njegovih roditelja za patnju, strah i duševne bolove zastupnik porodice okrivljuje i školu.

Tvrdi da je jedna od Kecmanovićevih žrtava, trinaestogodišnja Angelina Aćimović, odnosno njeni roditelji, tražili da napusti odeljenje 7/2 u koji je išla sa Kostom. Iako nije rekao šta je bio uzrok, Božović je istakao da je njena želja bila da se prebaci odeljenje u 7/4.

“Tražimo da sud od škole traži odgovor kako je Kosta Kecmanović bez ikakve posebne papirilogije urgentno prebačen u 7/2, a da nasuprot tome Anđelku Aćimoviću, ocu ubijene Angeline Aćimović nisu ni odgovorili na zahtev iz januara ovd godine gde je tražio da se ona prebaci u 7/4. Niko mu nije ni odgovorio, a kamoli udovoljio zahtevu”, rekao je Božović.

Predložio je i da sud traži da škola dostavi izveštaj sa svim izostancima Koste sa časova u sedmom razredu zbog sumnje da su mu roditelji pružili loše vaspitanje i davali loše primere, jer sumnja da su mu pravdali izostanke, koji nisu bili opravdani.

Inače, Angelina Aćimović je teško ranjena u masakru i 12 dana je bila u komi iz koje nažalost nije uspela da izađe.

Izvor: republika.rs