Amerikanci naišli na taksistu Milana, on ih poveo na ručak – Reakcija na sarmu još se prepričava: “Ne mogu da se zasitim ovoga”

|

Dvojica Amerikanaca seli su u taksi u Los Anđelesu koji je vozio naš čovek Milana. Pitali su ga ko je, odakle je i otkud on u Americi a on im je tokom vožnje ispričao svoju životnu priču.

Kako kaže Milan, on i žena venčali se 1987. i rešili da na medeni mesec odu u Ameriku, da obiđu i vide. Dopalo im se pa su rešili da ostanu još malo. I tako malo-pomalo, ona ostane u drugom stanju, utom je počeo i rat u Jugoslaviji, te su odlučili da ostanu u Americi.

Milan je rodom iz Crne Gore, a kako im je objasnio sve je to nekada bila Jugoslavija. Ukratko im je ispričao i kako je počeo rat u nekadašnjoj zajedničkoj zemlji, a kad su se provozali i čuli priču, poveo ih je u tipični balkanski restoran u Los Anđelesu pa počeo da naručuje… Burek, šopska, sarma, ćevapi, pljeskavice, đakonijama nikad kraja.

Najpre su probali burek, kažu “delišes”, a onda je stigla sarma!

“Mi ovako nešto nemamo… Ne mogu da se zasitim ovoga, kao kad dođeš kući za praznike”, komentarisala su obojica.

“Nećete naći ovakva jela drugde, ovo je tipična jugoslovenska, balkanska hrana, strpljivo je objašnjavao Milan a onda su na red došli somun i ćevapi…”

“Vau… Nisam verovao da ovako nešto postoji… Greota mi je da napravim sendvič sa ovim hlebom kad je tako ukusan sam po sebi”, pričali su Amerikanci ne prestajući da jedu…

Na red su došli i slatkiši a posle baklave nastao je muk koliko je bila dobra. Pokazali su i šta je posle njih ostalo na stolu, odnosno šta nije…

Izvor: kurir.rs