Agonija turistkinje iz Srbije na aerodromu, nastao opšti haos: Putovanje iz pakla – “Iz Lisabona sam za 500 evra putovala 20 sati”

|

Srpski turisti koji su sinoć iz Lisabona trebali da krenu direktnim letom za Beograd u 20.40h avio-kompanijom “Viz er” po portugalskom vremenu kirenuli su posle sat i po kašnjenja, a onda nisu ni sleteli u Beograd već su otišli na aerodrom u Budimpeštu.

– Kada smo 8. avgusta odlazili za Lisabon imali smo direktni let i sve je bilo u redu. Pakao je nastao pri povratku. Juče smo imali let po njihovom vremenu u 20.40h, a krenuli smo dva sata ranije na aerodrom. Oko pet popodne dobila sam poruku da se let pomera za 21.10h. Zatim na putu do aerodroma stiže još jedna poruka oa avio-kompanije gde nam kažu da je let pomeren za 22h. Na aerodromu piše i dalje da je let u 20.40h, a niko ne zna o čemu se radi – kaže ova Beograđanka i još dodaje:

– Ukrcali smo se u avion tek oko 21.45h i krenuli u 22.13. Nakon sat i po vremena pilot kaže da je u Evropi nevreme i da ćemo možda završiti u Mađarskoj. Zaista su bile jake turbulencije, a mi nismo znali gde ćemo završti. Na telefonu sam videla kad smo stigli do Šapca gde se avion okrenuo i krenuo pravac Mađarske.

Prema njenim rečima putnici, njih 200, bilo je veoma zabrinuto i uplašeno.

– Sleteli smo u 3.15h ujutru. Bili smo zarobljeni u avionu pola sata, a zatim nam kažu da brzo izađemo napolje. Nakon pasoške kontrole gde ne znamo šta će biti s nama isteruju nas napolje da čekamo da nam se neko javi. Tri i po sata ne znamo gde ćemo i šta ćemo od pola 4 do pola 7. Svima se sve smučilo, bio je haos. Deca su spavala na koferima, po podu. Onda nam je jedan čovek rekao da će autobusi doći po nas.

– Došlo je četiri autobusa, a do pola devet smo samo sedeli unutra. Kada smo potpisali neke papire koje smo morali da potpišemo, napokon smo krenuli. Na granici smo čekali sat vremena, a u Beograd stigli u 14.45h. Čitavih 20 sati je trajala ova agonija mog života, a da ne pričam o tome da sam povratnu kartu za taj let platila 500 evra, a povrh svega sam izgubila i let za Grčku koji sam iz Beograda imala danas popodne i nikome ništa – kaže besna Beograđanka.

Izvor: kurir.rs