Zorana Mihajlović napustila SNS: Poručila da ne želi da bude pion – Stigla i reakcija predsednika Vučića

|

Bivša ministarka, potpredsednica Vlade Srbije i visoka funkcionerka SNS Zorana Mihajlović napustila je Srpsku naprednu stranku (SNS), saznaje Nova.rs.

Kako saznaje pomenuti portal, bivša ministarka je uputila pismo u kojem je obavestila rukovodstvo da napušta tu stranku. Trzavice na relaciji Zorana Mihajlović – vrh SNS traju više od godinu dana, a vrhunac su doživele nakon sastanka lidera SNS Aleksandra Vučića i bivše ministarke posle čega je postalo jasno da Mihajlović neće biti deo nove Vlade.

Na oproštajnoj konferencji za medije, gde je bivša ministarka govorila o svom radu u ministarstvu, poručila je da ne želi da bude pion i da su se određene stvari dešavale u prethodne dve godine, o čemu će biti vremena i prostora da se razgovara.

„Mislim da će i meni biti nekako lakše da ne gledam neke ljude koji iskorišćavaju SNS kao svoj „džuboks“ za bahaćenje i bogaćenje, a verujem i da će njima biti lakše da ne gledaju mene šta mislim o njima“, rekla je Mihajlovićeva.

Komentarišući oproštajnu konferenciju Zorane Mihajlović, predsednik Vučić nije štedeo reči. Vidno ljut, predsednik je uzvratio tvrdnjom da je Mihajlović „molila Boga“ da ostane u Vladi. Ponovo je govorio o „demokratskim kapacitetima SNS“ i o tome kako on „nikog ne izbacuje iz stranke“.

Za sada se još uvek ne zna da li će Zorana Mihajlović formirati pokret ili stranku, niti kakvi će biti njeni sledeći politički koraci.

Izvor: nova.rs