Stigao prvi račun iz grčke taverne: Na meniju lignje, dagnje, uzo – Pogledajte koliko je koštao ručak za dvoje

|

U susret letnjoj sezoni informacije o cenama na moru sve više su dragocene. Na Fejsbuk stranici „Live from Greece“ objavljen je račun iz jedne grčke taverne, pa tako svi oni koji planiraju da letuju u ovoj zemlji već mogu da planiraju budžet.

Konačan iznos je 48 evra, a na meniju su se našle lignje, dagnje, hobotnica, salata od rukole, hleb, uzo (2x200ml) i dve vode. Rukola salata košta 5 evra, lignje 8 evra, dagnje kuvane 8 evra, oktopod 10 evra, dve flašice vode 1 evro, hleb 1 evro i dva uza od 200 ml koštaju 8 evra.

„Sveže cene, da znamo šta nas čeka“, napisala je jedna od administratorki grupe.

Nije navedeno tačno o kom se mestu radi, ali jedna članica otkrila je i kakva je situacija na Kritu.

“Mi smo trenutno na Kritu, večera za 3 osobe nas košta izmedju 50-56 evra zavisi od restorana. Ovo je cena otprilike za jedno predjelo ( da nešto promuljamo dok stigne glavno jelo jer ako uzmemo više onda nismo više gladni), tri glavna jela, jedno vino i cetiri bezalkoholna pića. Porcije su bile uvek toliko velike da ih retko kad do kraja pojedemo. Za dezert nije bilo mesta, mada stigne uvek od restorana nešto ( voće ili neki kolači). To probrljavimo”, poručila je.

Većina onih koji letuju u Grčkoj je primetila da cene jesu više, ali i da su s obzirom na svežinu proizvoda i sam ambijent, i više nego realne, a vest nije mogla da prođe bez poređenja s domaćim restoranima.

“Pa na salašu u Vojvodini sam za ručak plaćala više. A ovo su morski plodovi u pitanju tako da su cene sasvim dobre… A treba imati i u vidu da su cene otišle gore”; “U odnosu na Beogradske cene pored vode, ovo je dzabaka”, ređaju se komentari na prvi račun iz grčke taverne.

Izvor: nova.rs