Zaposleni u restoranima otkrili šta nikako ne treba naručivati: “To pravimo jednom nedeljno i podgrevamo u mikrotalasnoj”

|

Naručivanje hrane iz restorana sve je češća opcija kada nemamo puno vremena, ali zaposleni određenih ugostiteljskih objekata savetuju da neke obroke ipak izađete u restoran ili ih sami spremite – a izbegnete dostavu. Među tim jelima nalazi se i nešto što većina naručuje, a to su paste, odnosno obroci od testenina.

Jedan korisnik Redita koji je radio u poznatom restoranu izjavio je da bi trebalo da preskočite naručivanje testenina putem dostave. Testenina koju restorani šalju putem dostave se uglavnom prethodno zagreva u mikrotalasnoj. On preporučuje da radije birate jela čiji su sastojci sveži, kao što su sendviči.

Naredna na spisku je salata od tunjevine koju bi trebalo da izbegavate, ali i svako slično jelo koje se može pripremiti unapred. Kuvar koji je radio u restoranu gde se ovo jelo služilo tvrdi da su ga pravili jednom nedeljno u velikim količinama.

Možda mislite da su peršun i limun dobri dodaci, ali u restoranu brze hrane bolje je da ih izbegavate. Neki zaposleni savetuju da nikada ne jedete hranu koja služi kao ukras. Mnogi restorani često znaju kako da operu ostatke kao što su kiseli krastavci ili limuni i ponovo ih koriste za druge goste.

Izvor: nova.rs