Vozač autobusa prekinuo smenu i otišao kući: “Sedite vi u kantu s neispravnom klimom na 48 stepeni”

|

“Saune” u gradskom prevozu nisu novost. Mnogo je onih koji menjaju dve, tri linije prevoza do posla, putuju po pola sata ili sat, i kad na svu tu muku stigne autobus bez klime, samo čekamo da što pre stignemo na odredište. A šta se dešava kada vozaču autobusa, koji tu provodi po 8 sati dozlogrdi, pa odluči da prekine smenu?

Naime, na društvenoj mreži Tviter jedan korisnik, vozač gradskog prevoza, objavio je da je danas prvi put za 15 godina prekinuo smenu i otišao kući.

“Prvi put za 15 godina sam prekinuo smenu i otišao kući. Voziti autobus u kome je 48 stepeni je stvarno previše. Gospodo iz fotelje sedite u kantu sa neispravnom klimom i 4 prozora i vozite 8 sati, biće vam jasno zašto nemate vozača…”, stoji u njegovoj objavi.

Komentari su odmah počeli da se nižu, te tako mnogi ovom vozaču poručuju da i drugi treba da se ugledaju na njega.

“Bravo za prekid vožnje! Znam da je putnicima teško ali kada bi većina vozača ovako uradila možda bi direktori nešto i preuzeli. Mada ne verujem, ne voze se gradskim prevozom”, piše jedan Tviteraš.

Inače, od ukupno 2.307 vozila koja obavljaju javni prevoz putnika na teritoriji Beograda, ugrađene klima-uređaje nema 264 vozila, odnosno 11,4 odsto od ukupnog broja, podaci su gradskog Sekratrijata za javni prevoz koje je objavila Politika.

Klima-uređaji moraju biti ispravni i uključeni kada je temperatura viša od 25 stepeni, a u suprotnom prevoznik, kao i odgovorno lice, suočavaju se sa kaznom od 20.000 dinara, objavio je Gradski Sekretarijat za javni prevoz.

Izvor: nova.rs