Vaga u supermarketu u Srbiji prikazala krajnje neobičnu stvar: Poznati market potkrada građane, jedan kupac snimio trik (VIDEO)

|

Iz jednog poznatog srpskog supermarketa pojavio se snimak na društvenim mrežama, koji pokazuje da nas u njemu potkradaju “na sitno” preko trika sa digitalnom vagom.

Neki kupci su to primetili, snimili i takođe okačili video snimak, a raskrinkavanje potkradanja je ubrzo postalo viralno na društvenim mrežama, te je izazvalo veliki bes među građanima.

Preko površine na vagi, na koju stavljamo voće i povrće kada merimo njihovu masu, postavljena je providna plastika koja teži 100 grama. Kada je plastika na tasu, displej pokazuje 0 kg. Kada se plastika skloni, na ekranu ne postoji podatak o gramaži. To je naknadno snimljeno i ubačeno u komentare ispod originalnog snimka.

U prvobitnom snimku vidimo da je jedan muškarac izmerio banane dva puta – sa plastikom su “težile” 716 grama, a kada je sklonio plastiku, masa je iznosila 618 grama.

U narednom snimku je isti takav eksperiment urađen sa pomorandžom, i razlika u masi je pokazala potpuno iste rezultate. Sa plastikom je masa bila 268 grama, bez plastike 168.

Ljudi nisu bili blagonakloni u komentarima, svi su ovaj lanac supermarketa optužili za krađu novca.

Međutim, nakon kontaktiranja poznatog marketa saznali smo o čemu se zapravo radi u ovom viralnom snimku i čemu služi ta plastika koja je izazvala veoma burne reakcije.

– Sporna plastika je sastavni deo same vage. Vaga se na taj način tarira. Ukoliko se plastika ukloni, vaga odlazi u minus. U ovom slučaju to je detalj koji nije snimljen i samim tim snimak dovodi javnost u zabludu – piše u mejlu iz uprave, te su oni zauzeli stav da ne postoji motiv potkradanja.

Video snimak pogledajte OVDE.

Izvor: žena.blic.rs