Unuka Bate Živojinovića otkrila nepoznate detalje iz života: Dina je Pariz zamenila za Kosmaj, čežnja je vratila u domovinu

|

Jugoslovenska kinoteka obeležila je devedeset godina od rođenja Velimira Bate Živojinovića, pa je tim povodom njegova unuka Dina Živojinović gostovala u jednoj emisiji, te je otkrila niz detalja iz svog privatnog života.

− Batina gluma nam je predstavljena kao posao. Rekli su mi da je deda glumac i da se pojavljuje na ekranu, ide na snimanja, u pozorište… Isto kao što i moja mama koja je stomatolog ide u ordinaciju. To nam nije bilo predstavljeno na neki grandiozan način. Svih šestoro unučadi smo studirali u inostranstvu, ja sam se jedina vratila da budem sa dedom u poslednjim mesecima njegovog života, i uz babu Lulu i medicinsku sestru Lepu, koja nam je postala član porodice. Tada sam počela da ga doživljavam drugačije. Vodili smo ozbiljnije razgovore o poslu i životu. Do tada je sve bilo dečja igra. Kada čuju da sam njegova unuka, prvo me pitaju koja sam, pošto nas je više, ali kako sam ovde već šest godina, navikli su se. Onda u šalikažem starijoj sestri da pazi šta radi, da ne ispadne da sam ja napravila neku grešku – rekla je Dina.

Unuka je od slavnog glumca Bate nasledila šarm i spontanost.

− Ljudi mi često kažu da se čude što sam tako normalna i komunikativna, što pričam sa svima… Ne znam šta znači normalna, takav je bio i Bata, i te vrednosti su prenete i na nas. Deda je bio čovek iz naroda. Najlepše mi je kada sam na Kosmaju. Mogu da odem u Pariz kad god hoću, ali nije to to – rekla je Dina.

Ona je dugo živela u inostranstvu, gde je stekla veoma zavidno obrazovanje.

− Studirala sam književnost na „Sorboni”, komunikacije u Kaliforniji, master iz antiterorizma završila sam u Engleskoj… Radila sam u Londonu godinu, dve, međutim uhvatila me je nostalgija za Srbijom, imala sam „burnout“, javila se čak i neka depresija i shvatila sam da je ono što mi najviše nedostaje porodica. Nakon što sam došla kod babe i dede, shvatila sam da je i njima porodica mnogo nedostajala. Sve se lepo poklopilo i ostala sam ovde.- rekla je unuka slavnog glumca.

Izvor: hellomagazin.rs