Srbi sve više od Natalije traže da im dovede mladu iz Rusije: Evo koliko to košta, a ova stvar je presudna za naše muškarce

|

Ranije su glavnu ulogu u spajanju mladenaca imale provodadžije, ali je tu ulogu u savremenom svetu “preotela” moderna tehnologija, društvene mreže, ali i agencije za bračno posredovanje.

Vlasnica jedne od tih agencija je Natalija Faktulina (42) iz Sibira koja je 2007. godine osnovala onlajn Agenciju za bračno posredovanje, putem koje upoznaje neženje iz Srbije sa damama iz Rusije radi sklapanja braka.

– Dolazim iz Sibira, tamo je mnogo hladno, a ovde mi je klima odlična. Kada sam bila mlada, tražila sam sebi partnera preko bračne agencije, nisam znala kako da upoznam nekoga, jer su mnogi već bili oženjeni, a ja sam htela brak. Osnovala sam agenciju preko koje sam upoznala svog muža. On je Srbin, živi i radi u Srbiji. Živimo ovde, jer on ne voli Rusiju i ne želi da tamo živi, a imamo i troje dece – kazačla je Natalija svojevremeno.

Ona kaže da se u njenoj agenciji najčešće javljaju sredovečni muškarci.

– Muškarci iz Srbije koji nas najviše kontaktiraju su od 35 do 60 godina. Traže ženu za brak koja može da dobije dete. Ovde ima mnogo muškaraca sa sela kojima je teško da nađu ženu u Srbiji, koja bi želela da dođe na selo. Ruskinjama je veoma važno da znaju čime se muškarac bavi, gde živi i sa kim, one vole da muškarac ima svoj stan ili ima bar svoj sprat u kući. Ima muškaraca koji se javljaju, a imaju platu 300 evra. Ja se pitam kako žive porodice sa tom platom. Da bi neka Ruskinja došla u Srbiju njena avionska karta košta više nego što je njegova mesečna plata. To predstavlja veliki problem – kaže Natalija.

Ona još kaže da parovi koje je spojila žive srećno i da su i dalje u braku. U Srbiji je situacija drugačija nego li u Rusiji, jer su Srbi srčan i dobar narod.

– U Srbiji su muškarci porodični, brinu o ženama, dobri su ljudi. U Rusiji ima puno žena, a izbor muškaraca je slabiji – kaže Natalija.

U Srbiji takođe ima i drugih agencija koje spajaju muškarce iz Srbije sa Ruskinjama. Jedna takva agencija nalazi se u centru Beograda, a godišnja članarina u njihovoj agenciji iznosi 20.000 dinara, dok ceo proces upoznavanja i spajanje sa Ruskinjama košta 2.500 evra, a na muškarcu ostaje da odluči da li želi vezu, brak ili brak sa decom.

Radi se o obrazovanim i veoma lepim Ruskinjama, koje uglavnom na upoznavanje dolaze u Srbiju, ali postoji mogućnost i odlaska muškaraca u Rusiju. Pored Ruskinja, ove agencije spajaju i muškarce sa slobodnim devojkama koje potiču iz Belorusije.

Izvor: kurir.rs