Drug Adriane Dukić se onesvestio od tuge tokom pomena: Pozlilo još jednom dečaku – Majka grca u suzama

|

Veliki broj ljudi danas se okupio da oda počast ubijenoj Adriani Dukić. Pomen se održana na Novom Bežanijskom groblju. Adriana je nastradala u OŠ “Vladislav Ribnikar” kada je Kosta Kecmanović otvorio vatru i ubio devetoro vršnjaka i čuvara škole.

Majka Adiane Dukić grca u suzama u naručju svog oca. Drug iz odeljenja koje je pohađala Adriana Dukić onesvestio se od tuge i stresa tokom pomena na Bežanijskom groblju. Takođe, još jedan dečak se ne oseća dobro.

Podsetimo, Kosta Kecmanović, učenik OŠ “Vladislav Ribnikar”, 3. maja usmrtio je devetoro svojih vršnjaka i čuvara škole. On je tog jutra s namerom da izvrši masakr zakasnio u školu i čas istorije, a onda sa dva očeva pištolja i punim rancem molotovljevih koktela ušao na ulazna vrata škole i zapucao. Usmrtio je najpre čuvara i dve devojčice koje su dežurale, a onda ušao u kabinet za istoriju gde je njegovo odeljenje imalo čas i ispalio rafal. Tom prilikom je usmrtio još šestoro vršnjaka, dok je još troje i nastavicu istorije teško ranio. Dvanaest dana kasnije, još jedna devojčica je nažalost, podlegla povredama.

U krvavom piru Koste Kecmanovića, nedužne živote su izgubili Dragan Vlahović, čuvar škole, Mara Anđelković, Andrija Čikić, Ana Božović, Adriana Dukić, Katarina Martinović, Bojana Asović, Angelina Aćimović, Ema Kobiljski i Sofija Negić.

Izvor: republika.rs