U ovim gradovima Srbije upaljen je meteo alarm: Danas kišovito, a evo šta nas očekuje u narednim danima (FOTO)

|

Vreme će danas u Srbiji biti oblačno, a ponegde sa slabom kišom, dok se u večernjim satima očekuje da padavine prestanu i razvedriće se najpre u Vojvodini.

Naoblačenje koje dolazi sa severa i zapada Srbije će se u toku jutra premeštati ka centralnim delovima naše zemlјe, ponegde će biti slaba kiša, dok će se na jugu i istoku zadržati suvo vreme, uz slabiji mraz i ponegde maglu. Duvaće slab i umeren zapadni i severozapadni vetar.

Očekuje se da najniža dnevna temperatura danas bude od minus dva do devet, a najviša od osam do 14 stepeni.

Za većinu hronično obolelih danas će biti relativno nepovolјne biometeorološke prilike, a oprez se savetuje i astmatičarima i srčanim bolesnicima. Očekivane meteoropatske reakcije su reumatski bolovi i nesanica. Pojačana koncentracija preporučuje se učesnicima.

A evo kakvo nas vreme očekuje u naredna tri dana:

– U nedelju ujutru moguć je mraz po kotlinama, a ponegde će biti i kratkotrajne magle. Tokom dana biće malo do umereno oblačno, suvo i toplo. Duvaće slab i umeren vetar, na istoku Srbije povremeno i jak severozapadni, koji će uveče biti u slabljenju i skretanju na južni i jugoistočni. Očekivana najniža temperatura biće od 1 do 7 stepeni, a najviša od 11 do 16 stepeni.

Ponedeljak

U ponedeljak će biti malo do umereno oblačno, suvo i toplo vreme. Duvaće slab i umeren vetar, južnih pravaca. Očekivana najniža temperatura iznosiće od 0 do 7 stepeni, dok će najviša biti od 11 do 18 stepeni. Tokom noći moguće je, na severu, jače naoblačenje sa kišom, uz severozapadni vetar.

I u utorak se očekuje da bude umereno do potpuno oblačno vreme, mestimično sa kišom. Posle podne moguć je prestanak padavina i postepeno razvedravanje na severu, a do kraja večeri i u ostalim krajevima naše zemlje. Duvaće slab i umeren vetar, na istoku i jak, severozapadni, koji će uveče biti u slabljenju. Jutarnja temperatura iznosiće od -2 do 2 stepeni, dok će najviša dnevna biti od od 7 do 12 stepeni.

Izvor: kurir.rs