U nekoliko koraka proverite da li vam firma uplaćuje doprinose za PIO

|

Ukoliko ste zaposleni, ali niste sigurni da vam poslodavac uplaćuje doprinose za PIO, tu informaciju možete proveriti u svakom trenutku preko elektronskog servisa PIO fonda.

Prvi korak

U nadležnoj filijali Fonda uzmite zaštićeni PIN kod. Pin kod možete dobiti popunjavanjem zahteva i uz identifikaciju ličnom kartom. Jednom dobijeni kod možete koristiti uvek, za više elektronskih servisa Fonda PIO, a svi su namenjeni građanima i poslodavcima nalaze se na naslovnoj strani sajta www.pio.rs.

Drugi korak

Pristupite elektronskim servisima tako što ćete ukucavati JMBG, PIN koda i verifikacioni sistemski koda, čime je omogućena potpuna zaštita podataka kojima ste pristupili i sigurnost uvida u evidenciju.

Treći korak

Ako želite još veću sigurnost, PIN kod koji ste dobili u filijali PIO možete zameniti u bilo koji šestocifreni broj kroz opciju promena PIN-a, koja vam je dostupna na sajtu Fonda. Nije moguće koristiti vaš PIN kod u kombinaciji sa bilo kojim drugim JMBG.

Ukoliko 10 puta unesete pogrešan PIN kod prilikom prijave, biće vam automatski blokiran pristup podacima. Da biste opet mogli da pristupate svojim podacima, morate se obratiti najbližoj filijali Fonda sa zahtevom za izdavanje novog PIN-a.

U slučaju da izgubite ili zaboravite PIN kod, javite se u najkraćem roku najbližoj filijali Fonda sa zahtevom za izdavanje novog. Izdavanje koda je besplatno, a odgovornost zbog lične zloupotrebe snosi lično korisnik.

Izvor: kurir.rs