Trebalo je da radi još 2 dana, pa da ide na odmor i u penziju – Ovo je nastradali rudar Milorad iz Ljubovije: “Džaba sad sve”

|

Rudar Milorad Vukosavljević zvani Garac (62) iz sela Crnca kod Ljubovije tragično je izgubio život je u četvrtak uveče kopajući jamu u rudniku olova i cinka “Veliki Majdan” kod Ljubovije. Nesreća se desila 1. februara u drugoj smeni u jami rudnika na međuhorizontu, prilikom transporta rude.

“Sumnja se da je do nesreće došlo tako što se mašina s kojom je Vukosavljević radio prevrnula i prkišlještila ga. U tom momentu niko od njegovih kolega nije bio u njegovoj blizini kako bi mu odmah pomogli”, kaže Kurirov izvor i dodaje:

“Usled zadobijenih povreda iskusni rudar Vukosavljević je ubrzo preminuo. Na lice mesta odmah je došla policija, rudarski inspektori, kao i nadležni tužilac. S druge strane lekari Hitne pomoći samo su mogli da konstatuju smrt nesrećnog čoveka.

Kako je objasnio izvor radi se o iskusnom rudaru-kopaču koji je prošao sve moguće obuke i provere o sigurnom i bezbednom radu kao i sve lekarske preglede. Njegovi prijatelji i poznanici za njega imaju najlepše reči, a za Kurir kažu da je on bio jedan vredan porodičan čovek.

“Kakav tužna sudbina je dočekala našeg Milorada…Trebalo je da radi još samo dva dana, pa da ide na godišnji odmor. A kada bi se vratio sa odmora, trebalo je da ide u zasluženu penziju s obzirom da je ceo radni vek proveo u rudniku “Veliki Majdan”. Radio je 45 godina u jami i stvorio sve za svoju porodicu”, kaže sagovornik i dodaje: “Tuga, šta ih je sačekalo. Porodica umesto da danas uživa u odmoru sa njim, oni su ga sahranili. Danas je bila sahrana i ispratili smo ga na večni počinak. Džaba sad sve, i ta penzija kojoj se radovao”.

Milorad je imao još petoro braće, od kojih su mu dvojica umrla. Supruga, sin, ćerka i unučad su nakon tragedije neutešni. “Ne mogu da shvate da ga više nema. Sve im se srušilo, Milorad je bio neko ko je bio domaćin. Znao je da ispriča dobru priču i angedotu. Umeo je da bude sagovornik i da sasluša svakog čoveka koji ima bilo kakav problem. Znao je i iskreno da se izvine. Jednom rečju bio je veliki čovek”, kaže sagovornik.

Čim se na društvenim mrežama pojavila tragična vest, brojni njegovi prijatelji su se opraštali od njega uz potresne reči. “Neka mu je laka crna zemlja, tamo negde daleko gde sada odlazi, neka mu je u pravom smislu reči sretno i mir božji”, stoji u jednom od mnogobrojnih komentara saučešća i podrške porodici. Istraga je u toku i ona će utvrditi sve detalje ove tragične smrti.

Izvor: mondo.rs