Nakon proleća u februaru i 23 stepena, opet se vraća zima: RHMZ objavio kada stiže sneg i zahlađenje

|

Republički hidrometeorološki zavod Srbije najavio je na svom sajtu da nas u toku cele nedelje očekuju temperature natprosečne za ovo doba godine.

“Biće pretežno sunčano, povremeno uz malu do umerenu oblačnost. Najviša temperatura od 16 do 23 stepena. U petak i za vikend, od 9. do 11. februara biće vetrovito – duvaće umeren i jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jugoistočni vetar”, stoji na sajtu RHMZ.

Međutim, nakon prolećnih temperatura sledi zahlađenje, pa nas prve padavine lokalnog karaktera očekuju u nedelju, 11. februara.

“Dok će početkom naredne sedmice odn 12. do 13. februara kiša postati učestalija u većini mesta. Od utorka, 13. febuara zahlađenje uz prelazak kiše u sneg u planinskim predelima”, piše na sajtu RHMZ.

Kako navode, tokom cele nedelje koja je pred nama dnevna kolebanja temperature će biti izražena, posebno van većih urbanih sredina u centralnoj i južnoj Srbiji, gde će minimalne temperature biti od -2 do 2 stepena, a najviše dnevne dostizati lokalno i do prolećnih 20 stepeni.

Izvor: telegraf.rs