Tanja kupila meso pa proverila kilažu na svojoj vagi: Nije mogla da veruje da su je ovoliko “zakinuli”

|

Oduvek, a naročito u vreme kriza i inflacija, trgovci se na razne načine dovijaju da izvuku što veći profit. Služe se raznim trikovima kako bi pospešili prodaju, ali neki od njih zaista nisu pošteni.

Tako je čitateljka Slobodne Dalmacije, Tanja, za taj list ispričala negativno iskustvo sa jednom mesarom. Ona je kupila sveže meso u obližnjoj mesari, i pošto joj je “pod rukom” bila sumnjiva težina, odlučila je da meso izvaga na svojoj kućnoj vagi, za koju tvrdi da je precizna.

“Kada mi je mesar uručio meso, odmah sam osetila da mi kilaža “pod rukom” ne odgovara jednom kilogramu. Čim sam došla kući, odmah sam izvagala. Ono što je kod njih vaga procenila kao 1.014 kg mesa, kod mene je težilo tek 962 grama. A pouzdano znam da mi je kuhinjska vaga tačna”, ispričala je Splićanka, dodajući da u toj istoj radnji često nailazi na neispravne cene.

Kako Tanja tvrdi, “obično im je jedna cena istaknuta u radnji, a kroz kasu prolazi druga, pa se ti snalazi”. Ovo nije redak slučaj, naročito u vreme kada se često menjaju cene, ali, trgovci su svakako u obavezi da propisno istaknu cene.

Iz redakcije Slobodne Dalmacije zatražili su komentar od sporne prodavnice gde je Tanja kupila meso, ali im odgovor do datuma objavljivanja ovog teksta – nije stigao, a Splićanka je dobila 52 grama manje mesa od onog što je platila.

Izvor: telegraf.rs