Švajcarski mediji bruje o Albancu i Srpkinji: Kada je Medžid video da iz Ivaninog stana kulja dim, bez razmišljanja se bacio u akciju

|

Ivana i Medžid tema su o kojoj se ovih dana najviše govori u švajcarskim medijima, nakon što se otkrilo šta se dešavalo u jednom ženevskom stanu. Naime, mladi Albanac je podmetnuo glavu gde mnogi ne bi ni nogu, i spasao život jednoj Srpkinji. Ova scena kao na filmu odigrala se na dan pravoslavnog Uskrsa, i u sred Ramazana, piše “20min,ch”.

Naime, 24. aprila uveče zapaljen je dušek šezdesetogodinšnjakinje poreklom iz Srbije iz još neutvrđenog razloga. Teško bolesna, provela je četiri dana u bolnici pre nego što se vratila kući u Eauk-Vives. Srećan ishod omogućila je hrabrost Medžida, koji se tu slučajno zatekao.

„Neko je vikao na balkonu. Dim je dolazio sa prozora dole. Podigao sam roletne i ušao. Bilo je toliko dima da nisam mogao nikoga da nađem. Izašao sam da udahnem i vratio se. Tamo sam uspeo da odvučem Ivanu do prozora, ali ne i da je izvedem. Komšija mi je dao mokru krpu, opet sam otišao jer sam mislio da je dete još u njoj. Srećom, to nije bio slučaj. Tada su stigli i vatrogasci”, ispričao je Medžid za švajcarske medije.

Švajcarska javnost je bila oduševljena ovom nesvakidašnjom pričom budući da je Ivana Srpkinja a Medžid Albanac sa Kosova. Ovaj 26-godišnji muškarac naravno nije znao za Ivanino poreklo, mada to ne bi nikako promenilo tok događaja.

“Da sam znao, to ništa ne bi promenilo. Nisam mislio. Bilo je važno spasiti život, srpski ili albanski, svejedno”, rekao je hrabri Albanac.

Inače, Medžid tokom intervencije nije rizikovao samo svoje zdravlje. Naime, on u Švajcarskoj boravi bez dokumenata, te mu nikako nije išlo u prilog da se razotkrije. Danas se nada da mu njegov altruizam neće naškoditi.

“Nikad ga neću razočarati”, izjavila je neizmerno zahvalna Srpkinja Ivana za portal 20min.ch.

Izvor: blic.rs