Srpkinja otvorila kofer na aerodromu i zaprepastila sve: Evo šta je ponela u Nemačku – “Ovakvima treba trajno oduzeti pasoš”

|

Fotografija koja je osvanula na društvenim mrežama, sa niškog aerodroma nasmejala je sve korisnike, a ono što je u pozadini najbolje će razumeti oni koji su otišli daleko od svojih kuća, da u tuđoj zemlji izgrade bolji i bogatiji život.

Gastarbajterima nedostaje mnogo toga, pa se pored članova porodice, na spisku nalaze prijatelji, komšiluk kao i domaća hrana.

Priče o švercovanju domaćih specijaliteta preko grane nisu retke, ali se uglavnom odvijaju u autobusima i automobilima. Međutim, jedna žena iz Srbije je toliko iznenadila ostale putnike na aerodromu da je osvanula na društvenim mrežama kao i njena fotografija otvaranja kofera.

“U Nemačkoj ima svega osim paprika i kora za pitu”, napisao je autor slike, koji je bio prisutan u ovoj nesvakidašnjoj sceni.

Međutim, iako je slika zabeležena pre par godina, opet je usijala društvene mreže i pokrenula lavine komenatara o švercovanju specijaliteta preko granice.

“Kakav smo mi narod, to nema nigde. Kažu “nebeski narod”, “Iskreno, razumem, pošto znam kakva je paprika preko”, “Da iskoristi pet kila slobodnog prtljaga”, “Paradajz turisti ili paprika turisti, šta smo bre mi?”, “Možda su punjene paprike pa joj se isplati”, bili su samo neki od komentara.

Mnogi su mišljena da je ova scena sa aerodroma toliko neverovatna da su čak posumnjali da se možda radi o fotomontaži, dok drugi, koji su bili prisutni u sličnim scenama, govore da paprika ipak nije najgore što može da se nađe u koferu “za Nemačku”.

Izvor: blic.rs