Stiže promena vremena: Za Prvi maj svežije u regionu, olujni vetar u jednom delu Srbije – Sutra kiša u ovim predelima

|

Tokom predstojećih praznika, naš region zahvatiće jača promena vremena. Posle sunčanog i vrlo toplog prehodnog perioda, već će Prvi maj doneti promenu vremena, ali i postepeni pad temperature vazduha.

Crna Gora

Za Prvi maj pre podne biće pretežno sunčano, uz postepeno povećanje oblačnosti. Posle podne sa Jadrana stiže naoblačenje, ponegde i pojava kiše. U toku večeri i noći crnogorsko primorje, južne i centralne predele zahvatiće jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Južni vetar biće u pojačanju.

Bosna i Hercegovina

Prvi maj u toku prepodneva proteći će sunčan i topao. Sredinom dana sledi naoblačenje, pa se posle podne i uveče očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Biće uslova i za grmljavinske oluje sa gradom i nepogodama. Maksimalna tempertatura biće od 20 do 25 stepeni.

Od četvrtka će biti dosta oblaka, a očekuje se i svežije, povremeno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova i za grmljavinske oluje i obilnije pljuskove. Temperatura će biti u posetepenom padu.

Danas će u Srbiji biti relativno toplo sa najvišom dnevnnom temperaturom od 22 do 27 stepeni, a samo u Negotinskoj krajini oko 19 stepeni.

“U većem delu pretežno sunčano i toplo, a prolazna umerena oblačnost sa istoka i jugoistoka Srbije preko centralnih predela širiće se ka zapadu sredinom dana i posle podne. U planinskim predelima retka (izolovana) pojava kratkotrajne kiše. Duvaće umeren i jak istočni i jugoistočni vetar, naročito na planinama i u košavskom području, gde se lokalno očekuju i udari olujne jačine”, piše na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Prva lokalna (izolovana) pojava kratkotrajne kiše ili pljuska očekuje se sutra (1. maja) posle podne na zapadu i jugu Srbije, a krajem dana i tokom noći ponegde i u ostalim krajevima.

Od četvrtka (2. maja) nestabilnije vreme sa učestalom pojavom kiše, pljuskova i grmljavina. Vetar će oslabiti, a temperatura će biti u postepenom manjem padu.

Izvor: telegraf.rs