Srbljanović o optužnici protiv Kostinih roditelja: “Otac ga je obučavao dok je majka čistila metke” – Znali su da im sin ima poremećaj ličnosti

|

U nezapamćenom masakru u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” koja se dogodio 3. maja trinaestogodišnji dečak hicima iz očevog vatrenog oružja, hladnokrvno je lišio života devetoro učenika i čoveka iz obezbeđenja škole. Pritom je teško ranio nastavnicu istorije i još petoro učenika.

Dramska spisateljica i profesorka Fakulteta dramskih umetnosti Univerziteta u Beogradu Biljana Srbljanović je na svom Fejsbuk profilu objavila tekst o optužnici koja je podignuta protiv oca dečaka ubice iz Ribnikara.

“Danas, je konačno podignuta optužnica protiv roditelja ubice dečaka, između ostalog i zbog toga što ga je otac učio kako da stoji i kako da DIŠE dok puca u pokretne mete. Zbog toga je ubica uopšte mogao da, za manje od dva minuta, ispali ogromnu količinu metaka, da mu ruka ne zadrhti, a dah se ne prekine dok ubija deset duša”, navodi Srbljanovićeva.

“Optužnica je podignuta i protiv majke, čiji je direktan DNK pronadjen na čauri iz učionice, ostaloj za nekim metkom koji je možda ubio dete. Ona sina nije vodila u streljanu, to je bio tatin posao, ona je možda samo pospremala po kući pa kao što neka majka nadje klikere, ona nalazila metke, koje je uredno vraćala nazad u nezaključanu plastičnu kutiju, u rancu blizu vrata, da ocu i sinu budu pri ruci, kad žure u streljanu ili na izlet, da dete nauči kako da i u prirodi puca”.

“Kako da diše, dok vetrić mrda nacrtane ljude, u koje ga tata uči da nišani. Da cilja u glavu i u srce. Moje je mišljenje da roditelji ne samo da su znali ko im je dete, nego su, baš zbog toga učili da puca – otac obučavao, majka pospremala metke, znajući ko im raste pod krilom, kakvo biće podižu, koga ljube za laku noć i ko im se budi u kući, punoj oružja, prećutkivanja, zataškavanja i nemara za druge, a brige samo za sebe. Ne, ne mislim da su oni namerno pravili ubicu, već da su znali da im sin ima poremećaj ličnosti, odsustvo empatije i krizu u socijalizaciji, i kao odgovor na to su odlučili da ga ČELIČE. Da od sina naprave MUŠKARCA. Po ugledu na porodičnu lozu”, napisala je Srbljanović, pa dodala:

“Ubica je oružje i gotovo stotinu metaka uzeo iz tatinog ranca čitava dva dana pre masakra. Važno je reći da je to bilo za praznik, neradni su dani bili, kad je porodica na okupu i kod kuće. I tada je, ipak, sve držao u dečijoj sobi, uz spisak dece koje je planirao da likvidira. U taj stan je doneo je apotekarski benzin, tu ga je sipao u flaše praveći eksplozivne naprave. Za ta dva dana ni otac ni majka nisu namirisali isparenja goriva, nisu pogledali sinu u sobu u kojoj je držao glomazno oružje, municiju i flaše molotova, niko nije pogledao plastično koferče u tatinom rancu – jedno sa ovlaš šifrom (samo jedan broj), a drugo potpuno nezaključano. To su ljudi koji su podigli ubicu, obučili ga, opremili, naoružali i omogućili da napravi masakr. Jer ga nisu voleli”, zaključila je Srbljanović.

Izvor: mondo.rs