Srbin u Dubaiju živi u jednoj sobi, kiriju plaća 400 dolara: “Dok platiš sve troškove, od plate ne ostane gotovo ništa”

|

Veliki broj Srba živi van granica matične zemlje, a pitanje koje se uvek nameće jeste koliko je njima tamo zaista bolje, da li zaista više zarađuju te i ima li sreće van svoje zemlje. Mnogi misle da je život u Dubaiju bajka, pa zbog toga neki od njih reše da se presele tamo i započnu novi život.

Međutim, priča jednog Srbina pokazuje da zapravo ni tamo ruže ne cvetaju, odnosno da ni njihove plate nisu dovoljne da pokriju sve troškove koji su tamo, malo je reći previsoki. Sagovornik Kurira, koji je hteo da ostane anoniman, nedavno je otišao u Dubai u potrazi za dobrim poslom i boljim životom, ali ispostavilo se da ga je sačekala sasvim drugačija situacija.

“U Dubaiju većina Srba živi u jako malim sobicama koje su bukvalno kvadrature dva sa dva. To ti je kuhinja, sto, ormar iznad glave i jedan krevet. Mesečno iznajmljivanje ovakvog stančića u Dubaiju je oko 400 dolara što je jako skupo”, kaže sagovornik “Kurira” i dodaje:

“Ove sobice se nalaze u jednoj zgradici i stanari svih soba koriste zajednički toalet i kupailo. Jedna takva zgrada ima recimo po četiri sobe, a u svakoj može da živi po jedna osoba”, objašnjava on.

On ističe da je život u ovakvom gradu vrlo skup bez obzira šta se tamo radi.

“Ja radim u jednom hotelu na spremanju i čišćenju soba. Za naše prostore plata je veoma velika, ali meni tamo od plate ostane jako malo ili nekada ništa. Dok platiš sve troškove ostane ti nešto minimalno. Nije sve kao što izgleda”, zaključuje Srbin na privremenom radu u Dubaiju.

Izvor: kurir.rs