Srbi se svađali oko pljeskavice od 1.600 dinara – Kada su pomenuli začine uključio se Hrvat: “Vegeta je naša”

|

Cene u jednom srpskom restoranu brze hrane žestoko su posvađale domaću zajednicu na društvenoj mreži Reddit. Kako pišu korisnici pomenute mreže, cene su bezobrazne i preskupe, naročito s obzirom na to da se radi o brzoj hrani.

Kolike su cene? 1.600 dinara je gurmanska pljeskavica, 1.800 dinara Karađorđeva, 800 dinara košta običan omlet. I dok svako ima pravo da ceni svoju robu i uslugu koliko želi, stvari postaju jasnije kada se otkrije da je restoran zapravo – na Floridi.

Fotografija menija otkrila je istinu – iako je na srpskom i engleskom jeziku, kao i većina domaćih menija, cene su izražene u dolarima, dok su korisnici preračunavali cene u dinarske. Za Srbiju preskupe, ali za SAD ne toliko.

Komentarišući začine za srpsku pljeskavicu, kod kojih stoji da su “tradicionalni srpski”, jedan korisnik društvene mreže je naveo da je to samo – vegeta.

U tom trenutku u raspravu se uključio i korisnik Reddita iz Hrvatske, te napisao:

“Vegeta je hrvatski proizvod. Kaj ćete nam i to otet?”, konstantovao je Hrvat.

Istini za volju, čovek ima pravo, ali se potom povela rasprava ko će prvi staviti ovaj začin na kovanicu, kako je to bio slučaj sa likom Nikole Tesle, koga inače svojataju oba naroda.

Izvor: alo.rs