Spasioci i pas Zigi napustili mesto potrage: MUP objavio snimak podzemnog tunela gde su tražili nestalu Danku

|

Ekipa spasilaca i pas Zigi napustili su mesto potrage oko kuće kod koje je nestala Danka Ilić (2), javili su reporteri Telegrafa sa lica mesta. Kolona vozila napustila je lice mesta i uputila se u nepoznatnom pravcu.

Potraga za Dankom Ilić (2) ušla je u četvrti dan. U potragu od jutros uključeno je još 18 vatrogasaca i pas Zigi, koji je, kako je prethodno rekao njegov vodič, obučen da traži žive osobe. Bageri su juče ceo dan kopali i iznosili smeće i krš iz kuće, a ispred kuće kod koje je poslednji put viđena nestala Danka Ilić (2) stigla je teška mehanizacija koja će i danas raditi na raščišćavanju terena.

Podzemni tunel koji se nalazi na 10 metara od kuće gde je dete nestalo u Banjskom Polju kod Bora, detaljno je pregledan, a tom prilikom, kako je saopštio MUP, nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi ukazali na to da se dvogodišnja Danka Ilić tu nalazila.

Na snimku se može videti tunel koji je sređen, čist, a u njemu ima i vode. Ono što se primećuje jeste i da je lako prohodan. Van tunela je puno smeća i nereda, dok je unutrašnjost tunela sređena, kao da ga je neko redovno posećivao.

Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije iz Beograda i Novog Sada, zajedno sa ostalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, od ranih jutarnjih časova, detaljno su pretražili tunel, podzemne kanale i šahte ukupne dužine oko 4,5 kilometara, u rejonu Banjskog Polja do grada Bora i tom prilikom nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi ukazali na to da se dvogodišnja Danka Ilić tu nalazila.

“Nakon više od 70 sati detaljne pretrage terena u Banjskom Polju, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastavljaju intenzivan operativni rad na pronalasku devojčice i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti nestanka deteta”, saopštili su iz MUP-a.

Izvor: espreso.co.rs