Seka Aleksić je pila ulje Svetog Nektarija i zatrudnela nakon 7 godina: Danas je u njenom domu poseban dan (FOTO)

|

Dok pola Srbije obeležava drugi dan slave, jer je juče bio Aranđelovdan, neki proslavljaju drugu slavu – Svetog Nektarija Eginskog. Među današnjim svečarima je i Seka Aleksić, koja je svetitelju doživotno zahvalna, pa u njenom domu u Staroj Pazovi danas vlada posebna atmosfera.

Pevačica i njen suprug Veljko Piljikić vrlo su religiozni i praznik zaštitnika porodice pripremaju sa puno pažnje, ljubavi i poštovanja. Poznata kao vrsna domaćica, Seka je već u prepodnevnim satima pokazala slavsku trpezu u kojoj će njeni gosti, uživati.

„U radovima. Srećna slava svima koji danas slave”, napisala je pored fotografije na kojoj su u prvom planu razne đakonije. Ali, to je tek predjelo, za zagrevanje. Glavni deo ćemo verovatno videti kasnije.

Sveti Nektarije ima veliku ulogu u životu pevačice, jer joj je, kako je rekla, upravo on pomogao da ostvari najveću želju. Poznato je da je dugo pokušavala da ostvari potomstvo. Ta borba je bila duga i teška, i nije se ustručavala da o njoj javno govori.

Dok je išla na vantelesnu oplodnju, po savetu svog duhovnika, oca Nikole, i na predlog još jednog sveštenika, počela je da pije ulje Svetog Nektarija, nakon čega je i ostala u drugom stanju i to posle sedam godina velike borbe.

Koliko je ovaj svetac važan u životu svih njih govore i slike na kojima vidimo njene sinove Jakova i Jovana kako ljube ikonu Nektarija Eginskog, jednog od najvećih iscelitelja u hrišćanskom svetu.

Izvor: hellomagazin.rs