Treći sin Veljka i Bogdane ipak se neće zvati Lazar: Ražnatovići se predomislili – Dečak dobija neobično i retko ime

|

Veljko i Bogdana Ražnatović čekaju trećeg sina, to je jedna od vesti koja je nakon dosta tragičnih i tužnih, ovih dana obradovala javnost. Cecin sin beskrajno je srećan što će ponovo postati otac, jer je uvek isticao da želi veliku porodicu sa bar petoro dece.

Još dok je Bogdana bila trudna sa drugim sinom odabrali su mu ime – Krstan. Odluku nije promenio kada je dečak došao na svet. Tada je rekao da i za treće dete ima spremno ime, ukoliko bude sin, a za ćerkicu bi ime birala Bogdana.

“Da, naravno da će biti Krstan! Što bih menjao? Ako bude i treći sin, zvaće se Lazar. Biće sve srpska imena. Kome se ne sviđa neka promeni kanal”, govorio je tada Veljko.

No, izgleda da su se predomislili i odustali od imena Lazar. Beba koju Veljko i Bogdana čekaju zvaće se – Ilijan, ekskluzivno saznaje HELLO!. Retko i neobično ime, koje se obično čuje u ženskoj varijanti Ilijana.

Nastalo je od imena Ilija. Na hebrejskom, glasi „Elijahu” i znači „Bog je moj Jahve”. Ilija je bio izraelski prorok iz 9. veka pre nove ere, koji se prema predanju jedini živ uzneo u nebo. Pominje se i u Talmudu, Bibliji, Kuranu. Bog je učinio mnoga čuda kroz Iliju, uključujući vaskrsenje i spuštanje vatre s neba.

Ovo je biblijsko, ali i tradicionalno srpsko ime. Grčki i latinski oblik je Elias, a u našem narodu poštuje se i Gromovnik Ilija, koji se slavi drugog dana avgusta.

Izvor: hellomagazin.rs