Rok se približava, prijavite se što pre: PIO fond podseća sve penzionere na važnu stvar

|

PIO fond podseća sve penzionere na značajnu stvar. Naime, za sve penzionere u Srbiji 15. mart je datum od velikog značaja. PIO Fond podseća svoje korisnike da od toga dana počinje prijava penzionera zainteresovanih za penzionersku karticu druge generacije, na koju ima pravo 1,65 miliona najstarijih.

Svaki penzioner moći će da se prijavi za karticu koja će mu, osim dokazivanja statusa, omogućiti popuste prilikom plaćanja roba i usluga, kao i dodatne benefite po osnovu korišćenja kartice.

Kartice će u upotrebi biti od 1. oktobra 2023. godine a o svim detaljima u vezi sa njihovim korišćenjem kao i konkretnim benefitima koje donose penzioneri će biti detaljno i blagovremeno obavešteni.

Kartice će najstarijim sugrađanima omogućiti da obave i zdravstvene preglede, koji će biti organizovani i u parkovima u velikim gradovima i domovima zdravlja. Na početku će imati popuste u pojedinim radnjama, ali se radi na tome da se spisak lanaca proširi.

Govoreći o ovoj novini koja će obradovati sve penzionere, predsednik Vučić je izjavio:

“Kada penzioneri imaju punu cenu 10.000 dinara, platiće manje 200, 300 ili 500 dinara, što nije malo”, objasnio je Vučić i pokazao karticu, najavivši da će projekat početi od 1. oktobra, na Međunarodni dan starih.

Izvor: espreso.co.rs