RHMZ najavio pljuskove sa grmljavinom za popodne: Nevreme se “seli” u tri kraja Srbije

|

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je novu najavu za kišu i pljuskove u našoj zemlji. Ranije jutros su upozorili na pojavu kiše ili kratkotrajnih pljuskova ujutro i pre podne na jugu i istoku zemlje, a od sredine dana mestimično i u ostalim predelima, sada se kiša “seli” u druge krajeve.

“Tokom popodneva u jugozapadnim, južnim i istočnim krajevima Srbije ponegde kiša ili kratkotrajni plјusak sa grmlјavinom”, stoji u najnovijem obaveštenju RHMZ-a.

Ranije jutros RHMZ je najavio da će u Srbiji danas biti promenljivo oblačno vreme, mestimično s kišom. Duvaće slab i umeren, istočni i jugoistočni vetar, a na jugu Banata povremeno i jak. Najniža temperatura će se kretati u intervalu od 12 do 18, a najviša od 25 do 28 stepeni.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno, dok sredinom dana i posle podne u pojedinim delovima grada postoji mogućnost kratkotrajne kiše ili pljuska.

Duvaće slab i umeren, istočni i jugoistočni vetar, dok će se najniža temperatura kretati od 15 do 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura će u prestonici biti oko 28 stepeni.

Izvor: espreso.co.rs