RHMZ izdao upozorenje: U naredna 3 sata stiže nevreme – Poznato i kakve nas temperature čekaju posle vikenda

|

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) danas je izdao upozorenje koje važi za teritoriju cele Srbije. Ovakve najave su retke, budući da RHMZ upozorava najčešće na pojedine delove zemlje gde se očekuju nepogode.

“U naredna tri časa na području Srbije promenljivo i nestabilno uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i povremenih kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom”, stoji u upozorenju RHMZ.

U Srbiji danas promenljivo vreme, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala sa kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom. Duvaće umeren, povremeno pojačan severozapadni vetar. Najniža temperatura od 10 do 18, a najviša od 26 do 29 stepeni, saopštio je RHMZ. U Beogradu promenljivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, sa kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom u pojedinim delovima grada.

U ponedeljak uveče i u toku noći na severu Srbije, a u utorak i u brdsko-planinskim predelima, umereno prolazno naoblačenje sa retkom pojavom kratkotrajnog pljuska i grmljavine, dok će u sredu i četvrtak biti pretežno sunčano i veoma toplo, sa maksimalnim temperaturama oko i malo iznad 35 stepeni.

Izvor: espreso.co.rs