Prvo oglašavanje Novaka nakon poraza: “Mogao sam sve drugačije” – Posebno čestitao Nardiju na jednoj stvari

|

Početak 2024. godine nije nešto na šta je Novak Đoković navikao tokom svih ovih godina u svojoj karijeri, gde je uglavnom osvajao makar jedan turnir na startu sezone.

Međutim, nakon šokantnog ispadanja u Indijan Velsu, Novak će sada vezati tri i po meseca bez trofeja – o čemu je i sam govorio posle poraza od Luke Nardija.

“Mogao sam sve drugačije. Mislim, kao što sam rekao, veoma loš učinak sa moje strane. Da, ove godine nema naslova. To nije nešto na šta sam navikao. Počinjao sam sezonu, veći deo svoje karijere, pobedom na grend slemu ili, znate, pobedom u Dubaiju, ili bilo kojim turnirom”, rekao je Đoković na konferenciji za novinare nakon meča i dodao:

“Dobro je. Znate, to je deo sporta. Samo to morate da prihvatite. Neke turnire pobedite, neke izgubite. Nadam se da ću još osvojiti i nastaviti dalje. Pretpostavljam da će svaki trofej koji mi se na kraju nađe na putu biti sjajan”.

Novak ipak smatra da nije pogrešio što je došao u SAD na turneju.

“Nisam uživao što nisam igrao Sanšajn Dabl poslednjih nekoliko godina. Stvarno sam želeo da igram. Da, drugačije je, ali opet, nije da sam pogrešio što sam došao ovde. Znate, zaista sam želeo da dođem i uživam”.

Potom se osvruo na svog protivnika Luku Nardija.

“Čestitam mu što je posebno u trećem setu igrao sjajan, sjajan tenis. Gledao sam ga kako igra. Nisam znao mnogo o njemu, ali sam ga gledao kako igra, i znao sam da ima odličan tenis sa osnovne linije, posebno forhend. Dobro se kreće. Veoma je talentovan”, pohvalio je Đoković Nardija i nastavio:

“Ušao je kao “laki luzer” u glavni žreb, nije imao šta da izgubi, tako da je igrao odlično. Zasluženo je pobedio. Više sam bio iznenađen svojim nivoom. Moj nivo je bio jako, jako loš. To je to, znaš. Ove dve stvari se spajaju. Ima sjajan dan – Imam stvarno loš dan. Rezultat kao negativan ishod za mene”, zaključio je Novak Đoković.

Izvor: telegraf.rs