Princ Filip Karađorđević: Pitao sam kako se na dvoru troši novac građana Srbije – Niko nije želeo da mi kaže

|

Princ Filip Karađorđević je u ekskluzivnom intervjuu za Kurir govorio o odnosima sa ocem Aleksandrom, braćom, maćehom Katarinom, planovima, braku sa princezom Danicom…

Naročito je interesantan njegov odgovor na pitanje da li možda zna kako se troše milioni koji svake godine idu iz budžeta Srbije, odnosno od građana (u prethodnih pet godina 322 miliona dinara), na ime održavanja dvora, a njima upravljaju prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina.

“Ne znam jer ne živim na dvoru. Pitao sam, niko nije želeo da mi kaže šta se dešava s tim novcem. Narod to treba da vidi i zna. Da sam živeo na dvoru i upravljao budžetom, obezbedio bih renoviranje Belog dvora da bude otvoren za javnost, centralni objekat poput Versaja koji može da služi i za visoke državničke potrebe, kao i za turističke”, rekao je princ Filip.

Na pitanje da li mu je krivo što na dvoru ne žive on ili njegova braća, a može da živi ćerka njegove maćehe.

“To je odluka mog oca. U budućnosti ćemo pričati o životu na dvoru, otac još nije otvorio tu temu, nije mi se obraćao po tom pitanju. A i Danica i ja smo sada zainteresovaniji da živimo normalan život u centru, da Stefan ide u državni vrtić”, rekao je princ Filip Karađorđević.

Izvor: kurir.rs