Predsednik Srbije zabrinut: Gledao sam cene nafte jutros, ljudi, krenula je ludnica – pomenuo i struju

|

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pomenuo je najnovije cene nafte.

– Kotacijske cene nafte od jutros odoše u nebesa… Gledao sam cene nafte od jutros, ljudi, krenula je ludnica”, rekao je predsednik Vučić govoreći o kretanju na tržištu kapitala… Pitanje je koliko će ceo svet, pa i mi tu cenu da plaća – rekao je on dotakavši se cene nafte posle odluke OPEK, te zamrzavanja zaliha.

– Valjda zato što Saudijska Arabija nije mogla da se dogovori sa Amerikom…. Pitanje je koliko će ceo svet, pa i mi tu cenu, da plaća”, rekao je on tokom posete Raškom okrugu.

U takvim vremenima, naglasio je, da zajedno nađemo rešenje.

Kad je reč o struji, rekao je da ovo što se od jutros dešava u Ukrajini, nikako nam ne ide na ruku jer je Ukrajina jedan od najvećih izvoznika struje.

Dotakao se i pomoći mladima od 5.000 dinara, rekavši da su to velike pare za državu, za ljude to je 5.000, a za državu milioni.

– Najvažnije je da naša zemlja ne izgubi radna mesta, poslove, svoje mesto na tržištu…. Velika je borba, velika trka sa svima, veliko snalaženje… Država to skupo plaća i gas i struju da bi održala najnižu cenu hleba u Evropi, nisku cenu struje i gasa – dodao je on.

Izvor: kurir.rs