Pljuskovi i grmljavina se približavaju Srbiji: Za sat vremena pogodiće tri dela Srbije – Evo kako će biti do kraja dana

|

Republički hidrometeorološki zavod najavio je danas lokalnu pojavu kratkotrajnih pljuskova s grmljavinom na području zapadne Srbije, Šumadije i u Banatu.

Prema najavi RHMZ, najava se odnosi na period do 13.13 časova.

Nastavlja se uticaj ciklona nad našim područjem. Srbija se nalazi u njegovom zadnjem delu, uz dalji priliv sveže vazdušne mase sa severa.

U nastavku dana širom zemlje biće promenljivo ili umereno do potpuno oblačno, od sredine dana povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, naročito posle podne.

U nekim krajevima se očekuju i jači grmljavinski procesi, uz obilnije pljuskove, ali za razliku od jučerašnjeg dana, danas nema opasnosti od veoma snažnih oluja.

Maksimalna temperatura biće danas od 22 stepena na severu i zapadu do 26 stepeni na jugu i istoku Srbije, u Beogradu do 24. I na širem području Beograda danas se povremeno očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom, naročito posle podne i pred kraj dana. Slična vremenska situacija očekuje se i u ponedeljak.

Od utorka možemo očekivati stabilizaciju, a porast temperatura i povratak na letnje vrednosti od srede, ali bez tropskih vrućina do kraja nedelje.

Izvor: telegraf.rs