Srpkinja platila drva 1.000 evra – Istovarili ih noću, a kad je sutradan videla šta su doneli šokirala se od prizora

|

Mnogi građani pohrlili su da se obezbede na vreme sa ogrevom, ali za to vam pored novca treba i iskustvo kako se ne bi našli na meti prevare prodavaca. Oni se služe raznim taktikama kako bi naplatili mnogo više kubika drva od onoga što dovezu u dvorište, a upravo o ovome je jedna Srpkinja upozorila ljude na društvenim mrežama.

“Lik nam doterao drva u selo. Naplatio 5,5 metara, došao čovek da iseče kaže da ovde ima jedva četiri metra. Ako neko prodaje drva evo ja sam de*il kome možete da naplatite 1.000 evra za deset metra, a doterate dva metra. Odlično plaćam, plus častim, plus sam glupa. Dodatna kombinacija”, požalila se ona na Tviteru i pokrenula salvu komentara.

“A po kojoj ceni ste plaćali kubik? Nekad mi se čini da je bolje kupiti briket, složen, izmeren, na paleti, jes’ skup, ali u odnosu na ovakve lopovluke”, pita jedan korisnik u komentaru, a autorka je odgovorila:

“9.000 bio metar, mada mi danas čovek što je sekao rekao da je on kupio za 8.000 i da su bolja drva nego moja”.

Njena priča je pokrenula korisnike ove mreže da podele svoja neprijatna iskustva koja su imali sa prodavcima drva.

“Meni i bratu, kad smo bili klinci lik dovezao drva. Video nas dvojicu same i izbacao u kanal. Kad je ćale došao kući odmah je znao koliko je sati. Bilo 8 metara, a plaćeno 10. Zato ćale kad kupuje, njihovih 10 ćale složi u 9 pa traži još metar”, napisao je neko, dok su je drugi korisnici savetovali na šta treba da obrati pažnju kada kupuje drva.

“Ako može dobronameran savet – sledeći put tražite da vam drva složi kad ih istovari pa ih premerite. Ili zamolite nekoga da to uradi za vas. Kupujte samo umetrena drva tj. koja su oko metar dugačka. Žalite se i sada ako ste sigurni da ste obmanuti i ako imate kontakt informacije”, savetovao je korisnik, a autorka je odgovorila:

“Hvala vam na savetu. Dovezli su drva po mraku, nema uličnog svetla u selu. Istovarili i sve nešto izukrštali, nit je bilo ravno složeno niti jedno na drugo”, objasnila je žena, a onda je stigao praktičan savet kako doskočiti prodavcima:

“Dobronameran savet: dva obična direka pobijena u zemlju i između onoliko metara koliko ste poručili. Kada dođu, recite “momci, ovde se slaže”. Ako dođu po mraku, vratite ih”, napisao je jedan Tviteraš.

Izvor: espreso.co.rs