Penzioneri u Srbiji na meti prevaranata: Deda platio dušek 100.000 dinara, a evo zašto je morao da laže

|

Penzioneri u Srbiji našli su se ponovo na meti prevaranata!

– Moja svekrva je oko Nove godine išla na neku promociju za penzionere. Žena ima 75 godina, a tamo su im isprali mozak i nasankaliih dobro. Prodali su joj masažer za noge za 64.000 dinara. Dala im je 14.000 dinara u kešu, a ostalo preko penzionog fonda. Apel za sve koji imaju starije u kući, neka obrate pažnju i objasne im. Inače, taj isti masažer košta oko 12.000 dinara – napisala je šokirana žena na Instagram stranici “Serbia live Beograd rezerva”, čija svekrva je nasela na ovu prevaru i dala mnogo para za masažer.

Nakon nje su se oglasili još ljudi, koji u svom okruženju imaju penzionere koji su naseli na ovako sličnu kupovinu.

– Desilo nam se to isto, sa bakom od 80 godina. Isto je masažer bio u pitanju, i to po ceni od 70.000 dinara i to su joj došli u kuću. Uzeli su avans od 2.000, penzioni ček i potpisala je ugovor, a rekli su joj da je to za uslugu što su joj dali da isproba masažer. Sreća naša što je ona posle dva dana sama ukapirala šta se dogodilo i došla je kod nas sa ugovorom, pa smo uspeli da ga poništimo jer nije prošlo 14 dana od kupovine – komentarisala je korisnica ove društvene mreže.

Nakon nje javio se i čovek čiji je deda platio dušek 100.000 dinara.

– Moj deda je tako kupio dušek od 100 hiljada dinara i dva meseca su mu skidali od penzije, dok nam nije rekao šta se desilo. On uopšte nije ni bio na prezentaciji, nego su mu došli na vrata. Mi smo fingirali lekarski izveštaj u kome piše da je deda dementan i poslali na mejl adresu firme, sa najavom da ćemo ih tužiti ako ne raskinu ugovor i vrate nam novac. Oni svakako ne mogu da provere lekarske izveštaje. Ovo je prošlo, ugovor je raskinut i sav novac je vraćen na račun. Ima mnogo ovakvih slučajeva, nažalost – piše u komentaru.

Izvor: kurir.rs