Ovo je raskošni stan Josipa Broza Tita u srcu Njujorka: Nestvarni luksuz koji je želeo i Robert De Niro (FOTO)

|

Nekadašnji predsjednik SFRJ Josip Broz Tito je uvijek nepresušna inspiracija i nikad prevaziđena tema. Znao je da uživa u životu, od najskupljih cigarerta, preko odela, pa sve do mnogobrojnih luksuznih nekretnina, mnogi su mu s razlogom zavideli.

Brojne luksuzne nekretnine širom svijeta su bile njemu namijenjene, a jedna od njih je u New Yorku sa pogledom na Central park.

Penthaus na čuvenoj Park aveniji na Menhetnu sastojao se od šest soba i četiri kupatila. Jugoslovenske vlasti su ovaj raskošni stan kupile 1975. godine, a u 418 kvadrata su stale tri terase i tri kamina, četiri spavaće sobe, a veliko predvorje sa širokim stepeništem se otvara u veliki ugaoni dnevni boravak sa lučnom terasom.

U sklopu ovog penthausa, nalazile su se i posebne prostorije za batlere, sobarice, vešeraj… Na gornjem nivou nalaze se četiri velika master apartmana, od kojih je jedan sa kaminom i dva sa terasom.

Tito je voleo luksuz i lagodan život, pa su tako i njegovo društvo činili, između ostalog, i Richard Barton, Liz Tejlor, Sofija Loren, za koju kažu da nije bila ravnodušna na šarm jugoslovenskog predsjednika.

Nedavno se u medijima pronela vest kako je Titov stan prodat jednom finansijeru sa Volstrita za 12,1 milion dolara. Pisalo se i da je u pitanju komšija, čovek koji je imao stan pored Titovog. Zanimljivo je da su pre toga, kada je počela da kruži priča da će stan izaći na tržište, za njega navodno bile zainteresovane i holivudske zverke Robert De Niro i Džek Nikolson.

Izvor: hellomagazin.rs