Ovo je 5 novih puteva istrage o nestanku Danke Ilić: Veštačenje telefona i bager su samo deo slagalice

|

Nestanak devojčice Danke Ilić (2) iz Bora majka Ivana prijavila je 26. marta ove godine u 13.45 sati. Ona i njen suprug nalaze se u policiji u Boru i odgovaraju na pitanja o detetu koje im je nestalo.

Kako su za “Telegraf.rs” rekli iz MUP-a, devojčica još nije nađena. U ovom trenutku u blizini kuće gde je majka prijavila da je Danka nestala nalazi se bager koji kopa i pretražuje teren. U dvorištu prodične kuće Ilić prisutan je veliki broj pripadnika MUP-a i vatrogasaca.

Mešanima Banjskog Polja zabranjeno je da o slučaju nestale Danke govore javno i tako iznose neproverene informacije. Po svemu sudeći policija je došla do novih saznaja.

“Devojčica Danka Ilić još nije nađena. Apelujemo na sve ljude da ne objavljuju informacije koje nisu proverene. Time se remeti i ugrožava istraga u koju je uključena i Uprava kriminalističe policije”, kažu iz MUP za “Telegraf.rs”.

MUP je juče obustavio pretragu terena nakon što su pretražili 10 kilometara i istragu usmerili u drugom pravcu:

Prema poslednjim nezvaničnim informacijama, ovo trenutno proverava i radi policija:

1. Upoznavanje sa profilom porodice, sa ulogama roditelja, pribavljanje informacija od komšija i Centra za socijalni rad kako ta porodica funkcioniše; 2. Razgovor sa širim članovima porodice; 3. Informativni razgovor od strane stručnih inspektora i prepoznavanje istinitosti iskaza i uočavanje nelogičnosti ili praznina – ponavljanje u određenim vremenskim intervalima ista pitanja; 4. Upoređivanje iskaza sa rezultatima “tehnicke podrške” komunikacije telefona, kretanje telefona; 5Kriminalistička obrada sa lica mesta. Nezvanično, telefon Ivane Ilić je na veštačenju.

Izvor: telegraf.rs