Ovako se pokojni Marić obratio sinu koji je hteo da mu uzme stan: “Nemoj, molim te da me izbacuješ, neću ja još dugo”

|

Poznati srpski psihijatar prof. dr Jovan Marić preminuo je danas u 82. godini, a njegov burni život u javnosti je ostao zapamćen kada je ušao u borbu sa sinom za stan od 120 kvadrata u centru Beograda. Tada, 2021. godine, on je u jednom gostovanju izgovorio potresne reči koje su zaledile sve gledaoce, ali na neki način i predvidele doktorovu smrt.

“Mateja, sine moj, molim te, nemoj da me izbacuješ iz stana. Star sam, bolestan, nemam gde… Neću ni ja još dugo, možda još godinu ili dve, posle toga sve će ovo ionako biti tvoje”, pričao je Jovan Marić u jutarnjem programu.

Kako je doktor naglasio, sebe je smatrao krivcem zbog cele situacije u vezi stana, s obzirom na to da u ugovoru o poklonu nije dodao da u stanu može da ostane da živi do kraja života.

“Iskreno, nisam mogao ni da sanjam da ovako nešto može da mi se dogodi. U svakom slučaju molim sina ovako javno, preko novina, da dođe u naš stan da se vidimo i ispričamo. Boli me što ga sedam godina nisam video, iako sam želeo, i što zapravo i ne znam kako on danas izgleda!”, s tugom u glasu je govorio pokojni Marić.

U potresnom obraćanju sinu preko malih ekrana, doktor je tada naglasio da je ima rak prostate i da su mu dani života odbrojani.

“Tako da, sine moj, neću ja dugo, možda još godinu ili dve, a posle će sve biti tvoje”, istakao je tada Jovan Marić.

Inače, psihijatar je iza sebe imao tri braka i iz svakog po jedno dete. Poslednji je upravo sa Danijelom Tiosavljević sa kojom je dobio sina Mateju.

Izvor: telegraf.rs