Ovako izgleda dokument koja se uručuje na Jarinju: Priština ima jasnu opomenu za sve “KM” tablice (FOTO)

|

Kosovska policija ovog jutra je uručila prvu opomenu za preregistraciju vozila na “RKS” na administrativnom prelazu Jarinje par minuta nakon isteka roka i stupanja na snagu prve faze odluke o preregistraciji.

Ukor je uručen vozilu registrovanom na “KM” tablice kojim je upravljala žena.

Ona je za Kosovo onlajn izjavila da nije imala neprijatnosti na administrativnom prelazu, i da su joj policajci uručili papir koji sadrži smernice za preregistraciju.

Nema gužve na administrativnom prelazu Jarinje, ali na teritoriji Kosova i Metohije počele su od ponoći da se primenjuju nove mere za preregistraciju koje su donele privremene institucije u Prištini.

Kosovska policija na administrativnim prelazima uručuje vozačima sa registarskim tablicama gradova sa severa KiM potvrde da su obavešteni da treba da preregistruju vozilo.

Par vozača koji su sa kosovsko-mitrovačkim tablicama krenuli sa teritorije KiM ka centralnoj Srbiji rekli su da nisu dobili nikakvo upozorenje.

Nove mere za preregistraciju vozila koje je donela Priština su stupile na snagu u ponoć. Srbi kažu da ih neće primenjivati. Evropska komisija tvrdi da odluka o tablicama nije u skladu sa dogovorima iz dijaloga.

Izvor: rts.rs