Ostavili Beograd i odlučili se za život na selu: Ovako sada uživa porodica Stojanović

|

Porodica Stojanović donela je odluku da Beograd i Tašmajdan gde su živeli zamene životom u jednom aranđelovačkom selu. Sada su stekli nove životne navike, ustaju u 6 sati, na mirnu ispijaju prvu kafu.

Stojanovići su svojoj deci obezbedili mirno detinjstvo. Milena (36) i Uroš (36) su 2015. godine počeli sa planiranjem preseljenja. Uroš je otišao prvi, a 2016. godine došla je i Milena sa decom.

U Šumadiji su kupili kuću sa velikim dvorištem, kao i plac gde su zasadili trešnje. Prvi rod očekuju 2022. godine. Otvorili su i firmu i prave domaće kobasice.

“Kad smo shvatili da se u Beogradu od raznoraznih obaveza praktično i ne viđamo, rešili smo da odemo na selo i promenimo način života da bismo održali porodicu. Uroš je kao inženjer zaštite bilja već imao iskustva u prirodi na praksama koje je pohađao, a ja sam sa pokojnim tatom maštala da obnovimo dedovinu na jugu Srbije”, priča Milena.

Imanje koje su kupili pronašli su putem interneta.

“Selo nam se dopalo na prvi pogled, ali i činjenica što ćemo, šta god da prodajemo, biti blizu Beograda i Kragujevca. Porodica moje mame je rodom iz Topole, pa sam i s te strane osetila neku povezanost sa ovim krajem”, priča Milena.

Kažu da iako je Aranđelovac mali njihovoj deci pruža mnogo više mogućnosti nego Beograd gde dosta vremena izgube u prevozu.

“ovorili su nam da mali grad nema mogućnosti kao prestonica, a mi smo shvatili da je najvažnije da podižemo decu uz puno ljubavi i vremena koje im posvećujemo. Naše ćerke u Aranđelovcu pohađaju dva sporta, idu na časove glume i u muzičku školu. U Beogradu bismo se pogubili u obavezama i u prevozu, a ovde smo se potpuno posvetili njima, nama dvoma i našoj porodičnoj priči. Posvećenost i ljubav koju gajimo jedni prema drugima doveli su do toga da se ovo imanje i naša priča razvijaju”, kažu Uroš i Milena.

Izvor: alo.rs