Ostalo je još 4 dana da se prijavite za novu državnu pomoć: Evo detalja prijave

|

Još tačno četiri dana ima do 30. novembra, kada je krajnji rok u kome građani mogu da se prijave za državnu pomoć od 20 evra koji će biti isplaćeni 7., 8. i 9. decembra.

Pravo da se prijave imaju svi punoletni državljani Srbije sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije i važećom ličnom kartom, koji se prethodno, u aprilu, nisu prijavili a žele da dobiju dopunsku novčanu pomoć. Takođe, prijavljuju se i oni koji su u međuvremenu stekli pravo na pomoć, bilo da su postali punoletni ili dobili državljanstvo, prebivalište i ličnu kartu.

Prijavljivanje je jednostavno, i sastoji se iz nekoliko koraka na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs.

Građanima će, nakon unošenja ličnih podataka (JMBG, broj lične karte i ime banke), biti zavedena prijava čiji će status moći da provere na navedenom portalu. Nakon obrade prijave, prijavljeni građani će iznos dopunske novčane pomoći moći da podignu sa svog ili namenskog računa.

Kako ističu iz Ministarstvu finansija, građani koji su se u aprilu prijavili za novčanu pomoć u iznosu od dva puta po 30 evra, kao i korisnici penzija, primaoci novčane socijalne pomoći i osobe u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, ne treba da se prijavljuju za 20 evra dodatne pomoći države. Taj novac će im automatski biti isplaćen u decembru, i to 7. decembra penzionerima, a 8. i 9. decembra svim ostalim građanima.

Izvor: espreso.co.rs