Organizatori Prajda ne odustaju od zahteva: “Postoji opcija da se promeni trasa šetnje” – Uskoro će biti zvanično saopšteno

|

Goran Miletić ispred organizacije „Evroprajda“ izjavio je za „Novu“ da postoji opcija da se plan šetnje promeni, ali da će konačna odluka biti doneta u petak.

“Za sada stoji u planu ruta koja je prijavljena, ali kako će ona na kraju izgledati to je na kraju druga priča. Šta ćemo na kraju konačno uraditi, to ćemo videti, ali objavićemo je jako brzo“, rekao je Miletić za Novu.

Na pitanje novinara kada bi trebalo da bude objavljena, Miletić napominje da će to najverovatnije biti u petak ujutru.

“Postoji opcija da se promeni trasa šetnje, a konačnu odluku ćemo doneti u petak kada će i biti saopšteno. Ono što već sad mogu da kažem da će šetnje definitivno biti” zaključuje naš sagovornik.

Bez obzira što je MUP zabranio šetnju u okviru „Evroprajda“ organizatori su istakli da se od šetnje ne odustaje i da će ona početi u subotu u 17 sati ispred Skupštine.

Što se tiče konkretne rute, prijavljena je trasa koja će ići od Skupštine do Kalemegdana. Šetnja će krenuti od doma Narodne skupštine preko Doma omladine, do Trga republike i Vasine i Studentskog trga, pa do Uzun Mirkove, Pariske, i Bulevara vojvode Bojovića do „Prajd Parka“ na Kalemegdanu.

Izvor: nova.rs