On je najobrazovaniji pevač na estradi, ima čak 3 fakuleta: Evo kakva je situacija sa ostalim pevačima

|

Estadne domaće ličnosti gradile su svoje puteve godinama kako bi došli do uspeha. Međutim, pošto su u počeli da se bave pevanjem još kao tinejdžeri, to je rezultiralo zapostavljanjem škole.

Pevači vrlo vešto izbegavaju tu temu, dok starlete javno pričaju o svom obrazovanju. Među dnašim estradnjacima ima i onih koji se mogu pohvaliti diplomama prestižnih fakulteta, međutim veliki broj njih iza sebe nema ni srednju školu.

Neda Ukraden

Neda je veoma ponosna na svoje obrazovanje, ali joj je karijera pevačice pomogla itekako u studiranju. Završila je čak dva fakulteta, Pravni fakultet u Sarajevu i Filozofski fakultet – odsek engleski jezik i književnost.

Adil Maksutović

Adil je završio Pravni fakultet i Kriminalističku policijsku akademiju, i to pored osnovnih studija, završio je i master na Pravnom fakultetu.

On je jednom objasnio da, iako je bio svestan da će muzika biti njegov životni poziv, nije želeo da zapostavi učenje. Pokušao je i na ETF-u za koji tvrdi da je jedan od najtežnih, i veoma brzo shvatio da taj fakultet nije za njega.

Zdravko Čolić

Miljenik ženskog dela publike diplomirao je na Ekonomskom fakultetu, ali je ipak odlučio da mu pevanje bude primarni poziv.

4. Dj Krmak

Goran Žižak, poznatiji kao DJKrmak jedna je od najobrazovanijih ličnosti sa domaćih prostora, ima čak tri završena fakuleteta: Pravni, Filozofski i Pravoslavni bogoslovski. Iako su mediji često pisali o tome, ovaj pevač nikada nije potvrdio niti demantovao uvu informaciju.

Momčilo Bajagić Bajaga

Bajaga je na Filozofskom fakultetu studirao jugoslovensku i svetsku književnost.

Đorđe Balašević

Pokojni Đorđe diplomirao je na odsedku geografije, na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu.

Željko Joksimović

Željko se može zaista pohvaliti neverovatnim znanjem iz oblasti muzike. Joksimović svira čak četrnaest instrumenata, a svoj neosporni talenat usavršavao je na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu, na kome je i diplomirao.

Zorica Brunclik

Pevačica je diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Niši, a pokušala je da upiše Pravni fakultet. Međutim, njenu uspešnu karijeru prate bezbroj hitova koje ima iza sebe.

Miloš Bojanić

Ovaj pevač završio je Saobraćajni fakultet, a neko vreme je čak bio i na čelu jednog javnog preduzeća. Međutim, veoma brzo je odlučio da uzme mikrofon u ruke i posveti se pevanju što mu se na kraju i isplatilo.

Marko Bulat

Marko je diplomirao likovnu umetnost na Akademiji Srpske pravoslavne crkve za umetnost i konservaciju. Njegov omiljeni hobi je izrada ikona.

Pored pevača sa visokim obrazovanjem, postoji i veliki broj estradnih ličnosti i iz regiona i kod nas koji su završili samo srednju školu, a među njima su:

Severina je išla u bibliotekarsku školu, ali je u trećem razredu srednje škole prešla na Muzičku školu Josipa Hatzea, koju nije završila jer je otišla na prvu turneju u Australiju.

Svetlana Ceca Ražnatović je završila srednju veterinarsku, i to smer za gajenje svinja.

Lepa Brena i Jelena Karleuša završile su srednju školu za turističkog vodiča.

Dino Merlin po zanimanju je bravar.

Indira Radić ima medicinsku školu, kao i Buba Miranović.

Halid Muslimović je metalo-strugar po zanimanju.

Međutim ima pevača kojima škola nije bila prioritet, iako imaju velike hitove i veoma uspešne karijere, završili su samo osnovnu školu.

Među njima su Dara Bubamara, Ljuba Aličić, Era Ojdanić, Zorica Marković, Zlata Petrović i dr.

Izvor: stil.kurir.rs