On je bio ludo zaljubljen u nju, a zbog njenog poljupca postao je zvezda: Lepa Brena se oprostila od Čakija

|

Aleksandar Saša Petrović, bosanskohercegovački glumac preminuo je u 62. godini.

Saša Petrović glumio je u filmova “Ničija zemlja”, “Ovo malo duše”, “Život radnika”, “Kuduz”, “Istočno od istoka”, “Prokleta je Amerika”, “Gori vatra”, ” Leto u Zlatnoj dolini”, “Nafaka”, a napustio nas je juče nakon duge i teške borbe.

Iako je imao mnogo uloga u nekim od najboljih filmova na ovim prostorima, publika ga ipak pamti po ulogama koje je imao u predstavi “Audicija”, kao i u filmu “Hajde da se volimo 2”, u kojem je glumio fizioterapeuta koji pobrljavi kada ga Lepa Brena poljubi u obraz.

Čaki zbog opsednutošću Brenom napušta bolnicu i odlazi na more za njom, da je proganja. Sada se pevačica oglasila povodom tužne vesti o njemu.

“Teško je opisati tugu rečima, prerano nas je napustio. U sećanju će mi ostati njegova ljudska toplina i senzibilnost koju je nosio u svojoj duši. Nadam se da je sada u boljem društvu i da je okružen velikanima kojima i pripada. Neka mu je večna slava”, izjavila je Lepa Brena.

On je jednom prilikom rekao da je pevačicu sreo tek nakon mnogo godina posle snimanja filma.

Ulogu Čakija glumca Saše Petrovića i njegove rečenice koje je izgovarao u filmu “Hajde da se volimo” svi prepričavaju već godinama.

Bosanski glumac, koji je u filmu bio ludo zaljubljen u Lepu Brenu, poslednjih 15 godina svog života nije davao nikakve intervjue. Živeo je povučenim životom, a sa Brenom se posle mnogo godina sreo pre šest godina u jednom šouu u Bosni.

– Sanjala sam da sam ga srela negde u Švajcarskoj, na autoputu. Sanjam da ga vidim i verovala sam da ću ga ponovo sresti – bila je ushićena Brena zbog susreta sa čuvenim Čakijem, dok je on u svom maniru izveo skeč u kojem je rekao.

“Zbog tebe imam problema. Deset godina te ganjam. Ne može ni CIA da te nađe”, rekao joj je Saša tada.

Izvor: mondo.rs