Novak i Stefanos za titulu na Australijan openu i prvo mesto: Cela Srbija uz Novaka – “Počisti Cicipasa i uđi u istoriju tenisa!”

|

Naš teniser Novak Đoković na korak je od cilja, a to je osvajanje desetog trofeja na Australijan openu.

Ima motiv više, a to je da stigne do 22. titule na grend slemovima, i tako se izjednači na listi sa Rafom Nadalom.

Pored toga, u slučaju da trijumfuje u Melburnu, Nole se vraća na prvu poziciju na ATP listi.

Poslednja prepreka da bi stigao do tog cilja jeste Stefanos Cicipas, koji je zaista nezgodan protivnik. Njih dvojica zasluženo su stigli do same završnice na ovogodišnjem Australiijan openu.

Očekuje nas fantastičan meč, nema dilemem, jer je i Grk pružao odlične partije u Melburnu i napokon je sazreo kao teniser.

Ovajmeč će za srpskog tenisera biti totalno drugačiji nego li prethodni koje je igrao na Rod Lejver areni, zato što je Cicipas mnogo kompletniji teniser, tako da će to biti prava, rovovska borba, gde će publika moći da uživa u svakom poenu.

Cicipas ima odličan servis, kretanja mu je odlično i često voli da izlazi na mrežu, i ostali segmenti igre su mu na najvišem nivou. S toga, nemojte se iznenaditi ako se bude igralo čak u pet setova.

Njih dvojica su do sada igrala 12 puta, Nole je slavio u deset, a Grk je bio bolji u dva okršaja.

Kada su igrali u jednom finalu grend slema, i to na Rolan Garosu 2021. godine, Đoković je pobedio sa 3:2, iako je Grk imao prednost od dva seta, ali je tada Novak napravio preokret i stigao do trijumfa.

To će sigurno biti jedan motiv više za Cicipasa i odlična prilika za njegovu osvetu, iako je ekao da se ne seća toga meča. Verovatno je želeo da sa sebi skine teret prošlosti i fokusira se na ono što ga čeka u nedelju.

Novak Đoković igra briljantan tenis u Melburnu. Iako je na početku imao problem sa zadnjom ložom leve noge, to je iza njega i fokusiran je da pobedi Stefanosa, kako bi osvojio 10. trofej na Australijan openu i stigao do 22. grend slem titule, što mu je prioritet.

Đokoviću u prilog ide i to što je tokom celog turnira, izgubio samo jedan set, i to u prvom kolu protiv Kuakoa.

Normalno, finale je nešto drugo, briše se sve šta je bilo ranije, ali Nole je takvih mečeva ima na pretek tokom svoje bogate karijere i svi verujemo da će podići pehar u nedelju u popodnevnim satima. Verujemo da će ponovo obradovati celu Srbiju, ali i svoje fanove širom planete.

Noletu je ovo 10. finale na Australijan openu i svaki put je slavio kada je stigao do same završnice, pa zašto ne bi bilo tako i ovaj put.

Ne sumnjamo da će tribine Rod Lejver arene biti ispunjene do poslednjeg mesta, i sigurni smo da će biti prisutan i veliki broj naših navijača, koji su tokom čitavog grend slema iz srca bodrili Noleta.

Za sam kraj, Novak je plasmanom u finale oborio još neke rekorde.

Prestigao je Andrea Agasija, sa kojim je do sada bio izjednačen, tako da sada Novak ima 27 pobeda, a u finalu može da poboljša brojku.

Ali to svakako nije jedini rekord koji je Novak oborio – ušao je u svoje 33. finale grend slema i pobegao Rodžeru Federeru za dva, a Rafaelu Nadalu čak za tri finala.

Izvor: 24sedam.rs