Oluja obara stabla u Hrvatskoj, sve je bliža Srbiji: Ovako će se nevreme kretati iz sata u sat – Ovo je najnovija najava iz RHMZ

|

Najavljena promena vremena već je stigla u Hrvatsku, a sledeća je Srbija. U Zagrebu je tokom prepodneva počeo da duva jak vetar, a na Žitnjaku je stablo palo na parkirani automobil, prenosi Dnevnik.hr. Kako su za hrvatski portal 24sata izjavili zagrebački vatrogasci, do podneva su imali već dva uklanjanja stabala.

Promena vremena stigla je u Hrvatsku s područja Slovenije, a radarski snimci pokazuju i kako će zahvatiti Srbiju. Veliku promenu vremena prati i ozbiljan pad temperature, pa je tako na severu Hrvatske već 20-ak Celzijusa hladnije nego juče u isto vreme.

I kod nas je za celu zemlju danas istaknut žuti meteoalarm, koji upozorava na potencijalno opasno vreme.

Kako stoji na sajtu RHMZ, danas i u Srbiji u drugom delu dana mestimično sa kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom. Vetar će sa umerenog i jakog jugozapadnog, biti u skretanju na umeren i jak severozapadni i to prvo u Vojvodini, a uveče i u centralnoj Srbiji. U zoni fronta vetar će ponegde dostizati i udare olujne jačine, navodi RHMZ u najavi objavljenoj u 13.48.

Izvor: nova.rs