Odloženo iseljenje Pavlovića – Porodica zahvalna ljudima na podršci: Ipak, moraće da plate izlazak policije i vatrogasaca

|

Iseljenje porodice Pavlović zakazano za danas u 11 časova, zvanično je odloženo, a sporazum su potpisali zamenik javnog izvršitelja i advokat porodice Pavlović. I pored toga, Pavlovići su danas preživeli ogroman stres, naročito Ivona koja je u blagoslovenom stanju. Osim živaca, današnji događaj će ih koštati i finansijski, budući da će, ni krivi ni dužni morati da plate izlazak na teren policije i vatrogasaca.

Saopštenje da je iseljenje odloženo proslavili su poljupcem i zagrljajem, te su se nakon toga zahvalili svim solidarnim ljudima koji su došli da ih podrže u ključnom momentu.

“Za danas je izvršenje, kako stvari stoje, odloženo. Problem je što još ne znamo datum za kad je odložen. Ovi ljudi imaju sudski overen ugovor o kupoprodaji ovog stana pre 10 godina. Tog istog meseca je Slobodan Pavlović u MUP prijavio prebivalište. To što nije bio uknjižen je samo sticaj nesrećnih okolnosti. Zgrada je uknjižena tek 2018. Niko ga nije obavestio da su se uknjižili, da bi on podneo zahtev za uknjižbu svog prava vlasništva”, rekao je advokat porodice Petar Učajev.

U toku je i novi sudski proces koji je pokrenula porodica.

“Prvog septembra bi trebalo da se završi postupak. Devedeset devet posto smo uvereni da će se u tom sporu utvrditi nedopuštenost izvršenja na toj nepokretnosti i onda s tom presudom, makar bila i prvostepena, zamolićemo izvršitelja da reaguje”, poručio je advokat.

Izvor: telegraf.rs